Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 100 лв ( до офис на куриерска фирма).

онлайн магазин
сребърни бижута, цветя и подаръци

онлайн магазин
сребърни бижута, цветя и подаръци

 Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 100 лв ( до офис на куриерска фирма)

   
 
 

Сребърни бижута – красота и стил

  Сребро – благороден метал с бял цвят и красив метален блясък, познат от дълбока древност на човека.

  Свойствата на този метал са били използвани от хората хиляди години. От древни времена сребото е известно със своите антисептични свойства, които продължават да се използват широко и в наши дни. Доказано е, че парчеце сребро поставено в среда с бактерии, не позволява развитието на тези микроорганизми и в крайна сметка води до тяхната гибел. 

  В миналото среброто е намерило широко приложение и в изработката на сребърни прибори и съдове за хранене, които обаче не са били достъпни за много хора. Само хора с висок социален статус са можели да си го позволят, тъй като среброто е бил рядък и скъп метал. Това е била и една от причините дълго време той да е бил използван и като основно разплащателно средство под формата на монети.

  Фактът, че  среброто е доста меко и ковко, е позволил на предците ни лесно да го обработват и моделират, изработвайки красиви сребърни украшения както за жени, така и за мъже, които от своя страна чрез него са демонстрирали своята класа пред обществото.


В наши дни сребърното бижу е предпочитаното украшение от много хора поради ред причини.

  • Стилна и елегантна сребърната бижутерия е подходяща както за официални поводи, така и за ежедневна употреба.
  • Ниска цена в сравнение с бижута от други благородни материали като например злато, платина и др. В далечното минало намирането и добиването на среброто е бил сложен и трудоемък процес. Като се има впредвид това, а също така и неговите свойства, този благороден метал е бил високо ценен както от благородниците, използван за украшения и посуда, така и от обикновенните хора – като разплащателно средство. Постепенно с напредването на науката и технологиите добиването на този метал става по –лесно и по-ефтино и по този начин среброто заедно със сребърните украшения стават по – достъпни за повече хора. Сребърните украшения вече не са аксесоари само на богатите, а стават достъпни за по-широка класа. И така достигайки наши дни, където сребърното бижу се превръща в стил, класика и елегантност на достъпна за всички цена. В момента сребърната бижутерия може да се намери на приемлива за много хора цена в почти всяка точка на света.
  • Бижутата от сребро не се окисляват и запазват своята красота и блясък дълги години с минимални грижи. Независимо дали са сребърни обеци, сребърен пръстен или сребърно колие вашите бижута ще останат дълго време такива каквито сте си ги закупили.
  • Като един от малкото недостатъци на сребърните бижута е т.н.почерняване на среброто, което всъщност  се дължи на реакцията му със сероводорода. Това се наблюдава при продължително излагане на сребърните бижута на атмосферния въздух, в който всъщност има известно количество от този газ, макар и незначително при нормани условия. Тъй като количеството на сероводород в атмосферния въздух при нормални условия са пренебрежимо малки (освен ако няма наблизо източници на такова замърсяване – гниещи процеси, заводи и др.) може да се каже, че сребърните ни украшения ще запазят красивия си външен вид и блясък дълго време.  За се се избегне неприятният ефект на почерняване на сребърните синджири, гривни, колиета, пръстени и сребърни обеци  е необходимо избягване на носенето им в агресивна за тях среда, каквато би могла да бъде например минералната вода, тъй като съдържанието на сероводород в нея може да бъде значително. Но дори и да сте направили такава грешка не бива да се притеснявате за скъпите и любимите си сребърни бижута. Налична са различни методи за почистването на сребърните украшения. Независимо дали след механично почистване със съответните средства или химическо чрез подходящи разтвори вашите безценни сребърни обеци, пръстени и гривни ще грейнат отново с първоначалният си блясък и то не на висока цена.
  • Наличност на сребро с родиево покритие (родирано сребро) – Родият представлява сребристо бял, твърд метал с уникален блясък. Този метал е силно устойчив на корозия и на повечето агресивни химикали. Химичният елемент родий намира широко приложение в бижутерската промишленост именно поради това си свойство. Използва се като покритие на среброто, известно като ‘‘сребро с родиево покритие‘‘ или просто ‘‘родирано сребро‘‘ ,с цел запазване на уникалният блясък на сребърната бижутерия за дълго време независимо от средата , в която се носи. Т.е сребърните пръстени, обеци, гривни и колиета, които трудно се поставят и свалят, вече не е необходимо да бъдат отстранявани преди къпане миене и т.н. Купувайки бужута с родиево покритие всъщност инвестирате минимални средства за вашето спокойствие, спестявайки си време и пари за бъдещото почистване на украшенията. Вашите скъпоценности ще останат с пленителният си блясък и красота дълги години, носейки ви радост и удоволствие при използването им. За съжаление родирането на среброто си има и своите недостатъци. Първо родият е доста рядко срещан метал, което определя и неговата висока цена на пазара. Родиевото покритие допълнително оскъпява бижутата, но тъй като количеството родий, което се използва за родирането са много малки, поради факта, че дебелината на слоя е малка, всъщност цената на сребърното бижу остава все още атрактивна и приемлива, а украшението желано.  Фактът, че покритието е с малка дебелина, всъщност води и до следващият негов недостатък, а именно износването на покритието с времето вследствие на механичното триене при прекомерна експлоатация. Ако много си обичате сребърният пръстен, гривна или обеци и ги носите непрекъснато много години, може да наблюдавате постепенно изтъняване на слоят родий и поетапното оголване на определени участъци от повърхостта на украшението. Но дори и след дълъг период на такава постоянна експлоатация след нарушаването и износването на родиевото покритие ценното за вас бижу все още не е загубено. Родиевото покритие може да бъде възстановено чрез нов процес на родиране по утвърденият начин и то на не висока цена.
  • Среброто със своят уникален цвят и блясък перфектно се съчетава с почти всички скъпоценни камъни. Най-често използваните скъпоценни камъни в сребърните обеци, пръстени, гривни, висулки и колиета са: изумруд, гранат, аметист, корал, опал, оникс, сапфир, рубин, танзанит, топаз, турмалин, цитрин, аквамарин, александрит, лунен камък, опушен кварц и малахит. Доста често се срещат също и скъпоценните камъни с органичен произход, а именно перла, седеф и кехлибар. Бижутата с тези камъни са нежни и красиви, и са предпочитани от много жени. Скъпоценните камъни придават индивидуалност на бижуто, затова продължават да са желани от много хора, независимо от значително по-високата им цена. Като сравнение със синтетичните камъни, естествените не са така изчистени в цветово отношение, често имат примеси, но именно в това се крие и тяхното обаяние. Съществува и така наречената група от полускъпоценни камъни. Най-популярният от тази група е минералът циркон. Той има много разновидности. Цветовете са му разнообразни и изистени. Като най-широко приложение е намерил безцветният циркон, меже би защото наподобява скъпият скъпоценен камък диамант.
  • Финансов аспект - Закупуването на сребърни обеци, пръстен или колие всъщност не е загуба на средства. За разлика от украшенията от неблагородни метали, за които се плаща също не ниска цена, сребърните бижута имат своята материална стойност и след експлоатационния период. Всяко едно сребърно бижу може да бъде продадено след като вече не желаете да го носите дори и като метал. Изкупната цена като материал преставлява значителна стойност от първоначална покупна цена, а това означава, че когато решите във всеки един момент може да възстановите част от парите, коите сте платили за бижуто. Освен това плащайки в пъти по-ниска цена за едно бижу в сравнение със златно, палтинено и др. вие имате възможност да сменяте своите сребърни обеци, гривна, брошка или синджир много по-често.

  Среброто като благороден метал винаги е бил изполван от инвеститорите, използвайки го като средство за защита на капиталите при световни кризи. То е един от благородните метали, които не губят цената си при катаклизми и инфлация, а дори обратното – често я увеличават значително.

  Сребърните бижута са стилни, атрактивни и привлекателни и заемат голям дял от световния пазар, именно поради гореизложените предимства. Купувайки сребърни бижута вие правите всъщност малка инвестиция в бъдещето.


Не се колебайте, направете си стилен сребърен подарък.

  ПодаръциЦветяСребърни бижутаПодаръчни кошнициРъчна изработкаПроекти
ДоставкиУслугиПолезноМненияКонтакти
ВХОД   |   РЕГИСТРАЦИЯ
OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на личните данни.